အရသာ စိတ်တိုင်းကျစေမယ့် ဘာတာမှတ်တိုင်က Japanese Restaurant ဆိုင်တစ်ဆိုင်
မင်မင် ဒီနေ့ပြောပြပေးမှာက ဘာတာမှတ်တိုင်မှာ အသစ်ဖွင့်ထားတဲ့ "Toki Toki" ဆိုင်လေးအကြောင်းကိုပြောပြပေးမှာပါ။ Toki Toki ဆိုရင်တော့ လူတော်တော်များများက Takoraki နဲ့ပက်သက်ပြီး လူသိများကြတယ်ပေါ့နော်။ Toki Toki ကဘဲ ဘာတာမှတ်တိုင်မှာ March 25တုန်းကအသစ်ဖွင့်ထားတယ်။ အရင်ကနဲ့ မတူတော့တာက Toki Toki တစ်ဆိုင်တည်းမဟုတ်ဘဲ K-bibimbap Express လို့ခေါ်တဲ့ Korean Restaurant နဲ့တွဲဖွင့်ထားတာပေါ့နော်။ တစ်နေရာတည်းမှာဘဲ Japanese အစားအစာရော Korean အစားအစာရော ရရှိမှာမို့ တော်တော်လေးအဆင်ပြေတယ်။ ဈေးတွေကလည်း တော်တော်လေးတန်တယ်လို့ပြောလို့ရတယ်နော်။
မင်မင်တို့ မှာစားဖြစ်တာကတော့....
Baby Octopus Takoraki(Original Mayo)- 3500MMK
Baby Octopus ကစားရတာအဆင်ပြေတယ်။ ရေဘဝဲတွေလည်းတော်တော်များများပါတယ်။ ရေဘဝဲလည်းကျက်တယ်။ ပင်လယ်စာပါပေမယ့် မလတ်ဆတ်မှာစိတ်ပူစရာမလိုဘူး။ Topping Sauce ကလည်း 6မျိုးရှိတယ်။ မင်မင်တို့ကတော့ Original Sauce နဲ့စားခဲ့တယ်။
Ebiyaki Takoraki(Mala Mayo)- 2800MMK
Ebiyaki မှာတော့ ပုစွန်လေးပါတယ်။ ပူပူလေးမို့ စားရတာတော်တော်ကောင်းတယ်။ Mala Mayo ကလည်း တော်တော်လေးထူးခြားပြီး စားရတာအရသာရှိတယ်။ Takoraki ကလည်းအရမ်းမာနေတာမျိုးမဟုတ်ဘဲ အိအိလေးမို့ စားရတာအရသာရှိတယ်။ Takoraki စားဖြစ်ခြ့ရင် Mala Mayo နဲ့စားဖို့ recommendပေးချင်ပါတယ်။
Pork Neck Yakitori(Spicy Sauce)- 1000MMK
Pork Neck Yakitori က ဝက်ဂုတ်သားဆိုတော့ အသားချည်းဘဲ။ Topping Sauce ကလည်း 3မျိုးရှိတာမို့ တစ်မျိုးကိုရွေးချယ်ပြီးစားသုံးလို့ရတယ်။ Sauce နဲ့မို့စားရတာတော်တော်လေးအရသာရှိတယ်။
Pork Belly Yakitori(Spicy Sauce)- 1000MMK
Pork Belly Yakitori ကတော့ ဝက်ဗိုက်သားမို့ အဆီတစ်ထပ် အသားတစ်ထပ်ဖြစ်တယ်။ မင်မင်ကတော့ Neck နဲ့ ယှဉ်ရင် Belly ကိုပိုကြိုက်တယ်။ အသားကြီးဘဲ စားရတာမဟုတ်ဘဲ အဆီနဲ့ဆိုတော့ ပျော့ပြောင်းပြီး စားရတာမြိန်တယ်။ ဒီဆိုင်ရဲ့ Yakitori တွေမှာတော့ Sauce တွေကအသက်တွေဘဲ။
Chicken Sausage Yakitori- 1000MMK
အပေါ်ယံကတော်တော်လေး ကြွပ်ရွတယ်။ Dough သားကလည်းတော်တော်လေးအိတယ်။ စားလို့ကောင်းတယ်။ မင်မင် ဒီတစ်နေရာမှာ စိတ်တိုင်းမကျတာက Sauce ကို ready made chilli sauce အထုပ်လေးနဲ့ပေးတယ်ပေါ့နော်။ အဲ့ဒါလေးစိတ်တိုင်းမကျဘူး။ ဘာလို့ဆို တစ်ခြား menu တွေအတွက် Sauce ကိုသေချာလေး လုပ်ပေးပြီး ဒီတစ်ခုအတွက် sauce က ready made ဖြစ်နေတယ်ပေါ့နော်။